Over ons

Onze visie

Wiskerke Onions is een belangrijke speler in de uienverwerking en de export van uien. Daar zijn we trots op, maar misschien nog wel trotser zijn we op het feit dat alles in ons bedrijf erop gericht is om de hoogste kwaliteit uien via onze klanten op het bord van de consument te krijgen. Alleen de beste uien, sjalotten en knoflook komen door onze strenge kwaliteitscontroles. Een diepgewortelde passie voor onze producten, een sterke handelsgeest en innovatieve automatiseringsoplossingen zijn de ingrediënten voor het succes van Wiskerke Onions.

Ons bedrijf

Wiskerke Onions is gespecialiseerd in de verwerking, verpakking en distributie van een ruime sortering uien. We zijn een stevig verankerd familiebedrijf dat al sinds 1933 overgaat van generatie op generatie. Zo blijft de schat aan kennis en expertise besloten in ons prachtige innovatieve bedrijf. Chayenne is de vierde generatie Wiskerkes die de dagelijkse leiding heeft van Wiskerke Onions. “Het mooie aan deze business is dat het nooit stopt. Er zullen altijd overal uien gegeten worden.”

Onze geschiedenis

De geschiedenis van Wiskerke Onions vertelt het verhaal van een sterk familiebedrijf, geworteld in de kleigrond van het Zeeuwse Kruiningen. In ruim 80 jaar tijd opgeklommen van klein handelsbedrijfje in uien en aardappelen tot de internationale uienspecialist die vandaag de dag 75 medewerkers aan het werk heeft. Grondlegger Jacob Wiskerke gaf het bedrijf destijds de naam ‘Handel in uien en aardappelen’, omdat het zich oorspronkelijk toelegde op meerdere productgroepen. Hoewel er sindsdien veel is veranderd, is onze handelsgeest nog onverminderd sterk.

'In vier generaties van lokaal handelsbedrijf naar wereldspeler’

Alleen uien

Twee generaties later ziet ons bedrijf er heel anders uit. De pioniersjaren liggen achter ons en de tussenhandelaren zijn er inmiddels tussenuit gehaald. Wiskerke Onions concentreert zich sindsdien uitsluitend op één productgroep: uien. In alle denkbare soorten, maar vooral de bekende gele ui, de pittige en zoete uien, en de subtiele sjalotten. Later wordt daar knoflook aan toegevoegd.

Slimme automatisering

Nog een generatie later heeft ons bedrijf een explosieve groei doorgemaakt en ligt de focus op een verdere professionalisering en het investeren in slimme automatiseringen. Zoals in onze optische sorteermachine met infraroodcamera's en lasertechniek. Stap voor stap en land voor land hebben we ons bedrijf zo verder uitgebouwd. Vanuit Kruiningen exporteren we nu naar zo’n 95 verschillende landen over de hele wereld.

Onze toekomst

Hoe wij onze toekomst zien? We willen de ingezette koers vasthouden en onze sector duurzamer en efficiënter maken. Beter staat niet altijd gelijk aan meer. Groei is mooi meegenomen, maar onze focus ligt juist op delen. Het delen van kennis en ervaring om zo samen met onze partners te kunnen werken aan oplossingen die gezamenlijk voordeel bieden aan onze sector en iedereen die hierin actief is.

Duurzame projecten opstarten

De komende jaren zal Wiskerke investeren in nieuwe sorteermachines om de kwaliteit van de ui nog beter te kunnen garanderen. Samen met andere bedrijven gaan we daarnaast op zoek naar synergievoordeel in energie en transport. Wij willen een duurzame partij zijn. Onze verantwoordelijkheid nemen in de keten.

Hergebruik van restwarmte

Een concreet project is het hergebruik van restwarmte. Onze intensieve bedrijfsprocessen vragen om een grote hoeveelheid energie. Daarvoor zoeken we de samenwerking met buurbedrijf Lamb Weston / Meijer op. De restwarmte van deze aardappelverwerker gaat Wiskerke Onions gebruiken voor het drogingproces van de uien. En om bedrijfswarmte te genereren. Samen besparen we zo een enorme hoeveelheid aan aardgas en reduceren we ons CO2-gebruik.