Nasi Goreng

  • 20 min.
  • 4 pers.

Ingrediënten

  • 300 gram rijst (basmati)
  • 2 witte uien (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (grof)
  • 1 rode paprika (blokjes)
  • 1 prei (ringen)
  • 50 gram taugé
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • Olijfolie (extra vierge)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmati rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de prei en snijdt deze in ringen. Hak de knoflook grof en snipper de twee witten uien. Fruit de preiringen, knoflook en uiensnippers in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  3. Voeg alle benodigde (droge) specerijen toe en verhit deze kort zodat alle smaken goed vrijkomen.
  4. Snijdt de paprika na het wassen in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  5. Voeg ook de taugé toe en roerbak het geheel kort zodat alle smaken zich kunnen vermengen.
  6. Giet de rijst af en voeg deze in kleine beetjes toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg wat sambal en ketjap toe om de nasi verder op smaak te brengen.
  8. Serveer met rode ui in ringen en gebakken uitjes om eventueel extra smaak toe te voegen.