Moqueca de peixe

  • 80 min.
  • 4 pers.

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 4 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels witte ui (geraspt)
  • 1 witte ui (in ringen)
  • 1 groene paprika (in reepjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 200 ml kokosmelk
  • 225 ml water
  • 2 tomaten (in plakken zonder het vruchtvlees)
  • ½ bos lente ui
  • 1 bos koriander (fijngehakt)
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Spoel de vis schoon met water en dep deze droog. Besprenkel de vis vervolgens met het zout, de knoflook en het limoensap en laat het geheel 30 minuten marineren.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de geraspte ui een aantal seconden.
  3. Voeg de gemarineerde vis toe aan de koekenpan en laat deze gelijkmatig in een aantal minuten gaar worden.
  4. Voeg de uienringen samen met de olijfolie, kokosmelk en water toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg als laatste de paprika, tomaten, koriander en de lente-ui toe en laat het geheel nog 5 minuten koken met een deksel op de pan.
  6. Serveer het geheel met bijvoorbeeld rijst of kokosrijst.