Consumenten

Alles over uien

Uien zijn in elke keuken de smaakmaker voor elk gerecht. De ui behoort tot de ‘Allium’ (uienfamilie), net als de prei, knoflook en bieslook. Elke uiensoort heeft zijn eigen specifieke uiterlijke kenmerken en natuurlijk een eigen smaak. De rode ui heeft een dunne dieprode/paarse schil. Door zijn mooie kleurschakering doet deze ui het goed in salades.

De smaak van de rode ui is net iets minder scherp dan de smaak van de bekendste ui: de gele ui. Zodra deze ui gebakken wordt, wordt de smaak al een stuk zoeter. De gele ui is in vrijwel elk gerecht te gebruiken en vooral een aanrader bij gevogelte, geroosterd vlees of in een stoofpotje. De sjalot lijkt qua smaak wat op de rode ui: lichtzoet met een beetje scherpte. Maar dan net wat minder scherp. Ideaal voor olieachtige sauzen of ter garnering.

Nederlandse uien komen overal

Nederland is het perfecte land voor de teelt van de ui. Mede door de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad die in ons land optimaal zijn. Ons land is het enige land dat in staat is om het hele jaar door smakelijke verse uien te leveren, omdat we ze vers goed kunnen bewaren. Over de hele wereld levert Wiskerke Onions haar producten. Al meer dan 80 jaar telen, verwerken en exporteren wij uien. In alle soorten en maten. Ze zijn geteeld op vruchtbare Nederlandse klei en zandgronden en worden geoogst door de beste telers. Via vrachtwagens en schepen belanden onze uien in maar liefst 95 landen over de hele wereld.

Uien zijn gezond

Uien voegen niet alleen veel smaak toe in gerechten, ze zijn ook uitermate gezond! Uien bevatten namelijk vitaminen en mineralen die een positieve invloed hebben op uw gezondheid.

Bovendien zijn uien fantastische smaakmakers voor uw gerecht! Zodra er een uitje gefruit wordt, roept iedereen in huis al: wat ruikt het lekker! En de bereidingsmogelijkheden zijn oneindig. U kunt een ui kort fruiten in de pan, rauw door de salade of bij een haring eten. Maar ook bakken, stoven, in de oven laten garen, frituren of er een stevige soep van trekken. Inspiratie nodig? Zie hier een aantal originele recepten.

Weet wat u eet

Voordat de ui, gesnipperd of in ringen op uw bord belandt, heeft hij al een hele weg afgelegd. Het is niet zo gek dat u graag wilt weten wélke weg. In een toenemende behoefte aan meer verantwoord eten willen veel mensen weten waar hun product precies vandaan komt. Onze importeurs, de supermarkt waar u uw producten koopt, heeft inzicht in alle informatie over de herkomst en geschiedenis. Zo ziet hij precies waar de ui die op uw bord belandt is geteeld, door wie en welke weg deze heeft afgelegd.