Driven by Onions

since 1933

Wiskerke Onions levert wereldwijd de hoogste kwaliteit uien. Geteeld op vruchtbare Nederlandse gronden, geoogst door de beste telers en gedroogd onder de meest optimale omstandigheden. We exporteren naar meer dan 125 landen om uiteindelijk op de belangrijkste plek te belanden: het bord van de consument.

Uit Nederland met liefde

Wereldwijd geniet de Nederlandse ui bekendheid. Nederland is leidend in de export van uien. De ui is zelfs een van de belangrijkste handelsproducten van ons land. Wiskerke Onions is als marktleider verantwoordelijk voor een groot deel van de export. In 1933 werd ons bedrijf opgericht als klein handelsbedrijf door Jacob Wiskerke. In meer dan 80 jaar tijd is het uitgebouwd en uitgegroeid tot de innovatieve uienspecialist die het vandaag de dag is. En waar de vierde generatie Wiskerkes aan het roer staat om met dezelfde passie voor dit mooie product de hele wereld te voorzien van de allerbeste kwaliteit uien.

Meer over ons

We exporteren over de hele wereld

Zodra de uien van het land komen, drogen wij ze na en worden ze gesorteerd op maat, kleur en kwaliteit. Met een speciale infrarood laser wordt elke ui van binnen en buiten gescand; alleen de uien in allerbeste conditie halen de selectie. Via de havens van Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam worden er containers vol uien verscheept naar zeker 125 verschillende landen.

Naar het productieproces

Passende producten voor iedere vraag

Wij hebben al generaties lang een passie voor uien. Uien met frisse, volle smaken en rijk aan bereidingsmogelijkheden. Het totale aanbod van Wiskerke Onions omvat hoofdzakelijk gele uien, rode uien, sjalotten en knoflook. Maar ook witte uien, roze uien en biologische uien behoren tot ons assortiment. Stuk voor stuk optimaal gedroogd, zorgvuldig voorgeselecteerd en efficiënt gedistribueerd. Netjes van 100 gram of zakken van 1.000 kilo? Hoe klein of groot uw productvraag ook is, Wiskerke Onions biedt passende verpakkingsoplossingen voor iedere vraag.

Naar onze producten

In de keukens van 125 landen

Het exportvolume blijft groeien. Jaarlijks exporteert Nederland meer dan 1,2 miljard kilo uien. Daar hebben wij als marktleider een groot aandeel in. Waarom de vraag zo groot is? Nederland is het enige land dat het hele jaar rond uien kan produceren, opslaan en verwerken. Wij kunnen als sector de grote volumes voor landen in Azië, Afrika en de Amerika’s gemakkelijk aan door de nabijheid van de havens en onze lokale haven in Vlissingen. En vanwege de concurrerende tarieven voor het containervervoer.

Social media