Poulet Yasa

  • 60 min.
  • 4 pers.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 4 witte uien (in dunne reepjes)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 4 citroenen (sap)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en rode peper.
  2. Doe de kippenbouten, de ui en de peper in een vetvrije mengkom en voeg hier de mosterd, het sap van de citroen en de plantaardige olie aan toe. Marineer de kip in de kom met de overige ingrediënten en laat het mengsel minimaal 4 uur in de koelkast staan (hoe langer, hoe beter).
  3. Neem de kippenbouten uit de mengkom, dep deze droog en bak deze rondom goudbruin.
  4. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de uien (uit de marinade) tenminste 8-10 minuten.
  5. Voeg de rest van de marinade en de kippenbouten toe aan de pan en laat het geheel nog 30 à 40 minuten sudderen op een laag vuur tot het geheel gaar en mals is.
  6. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak en serveer het geheel met bijvoorbeeld rijst of couscous.